"Челси" подсигури титлата на "Ливърпул" във Висшата лига

00:10, 26 юни 20 / Спорт 25 2460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двубоят между "Челси" и "Манчестър Сити" завърши при резултат 2:1 в полза на домакините от Лондон, което и осигури титлата на хегемона във Висшата лига през настоящия сезон "Ливърпул". Победата направи Мърсисайдци недостижими на върха в класирането и така стават шампиони в Англия 7 кръга преди края на първенството, което бе подновено на 17 юни. Това е и първа титла за тях от 30 години. За последно те грабват трофея през сезон 1989-90, още преди да бъде учредена Висшата лига.

 

Мачът започна с повече владение на топката от страна на "гражданите", а футболистите на "Челси" бяха принудени да се защитават. Първото по-интересно положение бе пред вратата на лондонския тим след удар с глава на Фернандиньо, а Кепа Арисабалага направи добро спасяване.

След 22-ата минута футболистите прекъснаха за нововъведената пауза за вода, което сякаш уби темпото на "Сити", а през 36-ата минута резултатът бе открит за "Челси" от Кристиан Пулишич след мълниеносна контраатака. И така първото полувреме завърши в полза на "сините" от Лондон, които имаха 7 отправени удара, въпреки че "Сити" владееха повече топката.

Второто полувреме започна с дефанзивен контраатакуващ подход от "Челси", който удържаше атаките на "гражданите". Устрема на домакините бе спрян в 55-ата минута, когато белгиецът Кевин де Бройне изравни от пряк свободен удар. Голът на "Сити" дойде в момент, когато притискаха опонента си, но им липсваше добър завършващ удар. 
Веднага след изравнителния гол последваха минути на последователни атаки за двата отбора, а в 57-ата минута Стърлинг удари греда и за малко да доведе тима си до пълен обрат в рамките само на няколко минути.

В 70-ата минута "Челси" изнесе за кратко играта в половината на съперника и това доведе до атака на сините - Мейсън Маунт излезе в стрелкова позиция, а защитникът на "Сити" Kайл Уокър изчисти топката буквално от голлинията.

Няколко минути по-късно се разигра подобна ситуация в наказателно поле на "гражданите", които спасиха няколко удара, но един от тях бе изчистен с ръка от Фернандиньо, което му донесе червен картон и дузпа за "Челси". Наказателният удар бе реализиран успешно от Вилиан - 2:1.

Oсвен, че "Челси" осигури титлата на "Ливърпул", се доближи и само на 1 точка от 3-ата позиция във временното класиране. "Сините" от Лондон събраха актив от 54 точки - с 5 повече от конкурента за Топ 4 - "Манчестър Юнайтед", 7 кръга преди края на сезона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама