Новият президент на БФС ще бъде избран на 11 декември

16:24, 25 юни 20 / Спорт 25 2064 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Конгресът за избор на нов президент на Българския футболен съюз ще се състои на 11 декември, реши Изпълкомът на БФС на днешната си среща, предава bTV.

Датата е съобразена с провеждането на баражите на националния отбор за класиране за Евро 2021.

Конгресът трябваше да се проведе това лято, но заради пандемията от коронавирус бе отложен. До момента няма официално издигнати кандидати за президентския пост на родната футболна централа.

През октомври 2019 година Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС след расисткия скандал на европейската квалификация България - Англия (0:6). До избирането на нов шеф на родния футбол длъжността се заема от Михаил Касабов.

Другото решение, взето на днешната среща, е Първа лига да остане с 14 отбора и догодина. Промяна ще има в плейофите в първата шестица, като вместо по два мача при разменено гостуване отборите ще играят само по веднъж всеки срещу всеки, какъвто е случаят в момента.

Последните два тима в класирането ще изпаднат директно, а 12-ият ще играе бараж за оставане с третия от Втора лига.

Причина за промяната е редуцирането на мачовете, така че сезонът да завърши в срока, даден от УЕФА, с оглед на изместеното за догодина европейско първенство по футбол. Другата цел на централата е така клубовете да бъдат финансово облекчени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама