Южното ни Черноморие е чисто от коронавирус

13:58, 25 юни 20 25 1112 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Под 1% от изследваните 2400 души от Бургас и южните морски общини Несебър, Созопол, Приморско и Царево са се срещали с коронавируса. Това са резултатите от приключилото днес мащабно изследване за COVID-19, което бе проведено в региона. За осъществяването му са се включили над 100 служители на РЗИ и служители от морските общини, съобщи „24 часа“.


Снимка: БГНЕС

Според доц. Ангел Кунчев това показвало, че южното ни Черноморие е чисто от коронавирус и туристите можели да се чувстват в безопасност.Същата позиция изрази и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обяви още, че днес сутринта се е срещнала с представителите на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, които са заяви готовност за активен летен сезон от 1 юли. „Във всички хотели се спазват стриктно противоепидемичните мерки“, каза Ангелкова и допълни, че утре се очаква първият чартър от Амстердам

Регионът ни е безопасен, морето ни е чисто, очакваме туристи, за които през цялото лято тук, в Бургас, ще има интересни културни събития“, каза кметът Димитър Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама