Бербатов: "Лудогорец" ще продължи да печели, докато ЦСКА и "Левски" не вдигнат нивото

11:13, 25 юни 20 / Спорт 25 1555 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Доминацията на "Лудогорец" в българския футбол и деветте поредни титли на тима от Разград са напълно заслужени заради добрата организация в клуба. Това е ключово според Димитър Бербатов, който анализира доминацията на шампионите, предава Дневник.

Голмайстор №1 в историята на националния отбор коментира пред румънското издание Prosport представянето на "Лудогорец".

"Лудогорец" обърна "Берое" и стана шампион за девета поредна година

“"Лудогорец" спечели девет поредни титли и всяка една от тях беше заслужена заради добрата организация в отбора и начина, по който играе. Имаше и някои много добри резултати в Шампионската лига, които също бяха заслужени. Клубът има добра система от скаути, която намира добри играчи от чужбина. Някои дори бяха продадени на добра печалба", коментира Бербатов.

Според бившия нападател голяма роля за успехите на разградчани имат румънските играчи Клаудиу Кешеру, Драгош Григоре и Козмин Моци. Митко Бербатов смята, че Кешеру е попаднал на точното място и няма нужда да напуска "Лудогорец" въпреки интереса от други клубове.

“"Лудогорец" е над останалите клубове в страната от девет години. Ако продължават така ще достигнат до 10 поредни титли, дори и повече. Всичко зависи от ЦСКА и "Левски", те трябва да повишат нивотоо си, за да променят нещо", добавя Бербатов.

Бившият играч на червените е на мнение, че първата задача на ЦСКА и "Левски" е да намерят финансова стабилност.

"Ако имаш добра основа и си обезпечен финансово след това започваш да търсиш правилните играчи. Ако не си печелил нищо девет години е ясно, че тези футболисти не са толкова добри", завършва бившият нападател на "Манчестър юнайтед".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама