Пламен Узунов: Не консултирам фирмата на брат си

18:09, 24 юни 20 25 3127 Шрифт:
Редактор:

Не консултирам фирмата на моя брат. Внушава се, че търговските взаимоотношение между две фирми са прикрита връзка между мен и Пламен Бобоков. Това се казва в позицията на секретаря на президента Пламен Узунов, изпратена до БГНЕС.

“Днес Прокуратурата отново разпространи доказателства от следствено дело, което е с разрешение на наблюдаващия прокурор. Длъжен съм категорично да заявя, че като свидетел съм подложен на безпрецедентна медийна атака още преди да ми е повдигнато каквото и да е обвинение. Данни за личния ми живот, не само за мен, но и за цялото ми семейство, заливат новините от сутрин до вечер. Институцията, в която работя, също се замесва с цел да се урони престижа на президента на Република България", казва Узунов.

"Най-отговорно искам да заявя, че не консултирам фирма на моя брат. Той е човек с висок морал и репутация и с над 20-годишен стаж в системата на МВР. Насаждането на внушения, че търговските взаимоотношения между две дружества са прикрита връзка между мен и г-н Бобоков, е най-малкото несериозно. Фирмата, която управлява моят брат, консултира множество големи фирми. Сред тях са банки, болници, общини, големи предприятия, холдинги и фирми от средния бизнес. Благодарение на неговата дейност са предотвратени загуби и разкрити престъпления за милиони левове", заявява секретарят по правни въпроси на държавния глава.

"За всеки свой ангажимент той изготвя доклад, който предоставя на клиента. От него знам, че е предоставил такива доклади и на "Приста ойл". Фирмата на брат ми никога не е участвала в търгове и обществени поръчки с публични средства. Същата е със заверени годишни отчети и платени данъци“, се казва в позицията на Пламен Узунов.

По-рано днес Специализираната прокуратура съобщи, че братът на Пламен Узунов Ангел Узунов е имал договор с фирмата на Пламен Бобоков на стойност 5000 лева без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама