Microsoft за 5 години ще удвои броя на тъмнокожите мениджъри

14:09, 24 юни 20 / Свят 25 1425 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Американската корпорация „Microsoft” ще предприеме редица мерки за борба с расовата дискриминация, включително увеличаване броя на тъмнокожите служители в ръководството на компанията. Това обяви главният изпълнителен директор Сатя Надела в съобщение, публикувано на страницата на компанията.

До 2025 г. чернокожите мениджъри, ръководителите на висшите звена и линейните мениджъри ще бъдат увеличени двойно, предава БГНЕС. Ще бъдат организирани специални програми за развитие на лидерските качества сред афроамериканците, заемащи длъжности в средния ешелон на корпорацията, за да бъдат подготвени за предстоящите повишения. През посочения период компанията ще разшири доброволческите си програми по обучение по информатика в училищата, в които голяма част от учениците са тъмнокожи. Предвижда се увеличаване на подкрепата за висши учебни заведения, в които традиционно се обучават афроамериканци.

Освен това, в рамките на три години „Microsoft” ще удвои броя на компаниите-доставчици, чиито собственици са чернокожи, както и процента на транзакциите в банкови институции - собственост на представителите на това малцинство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама