Слънчево в четвъртък, на места ще превали

06:30, 25 юни 20 25 1395 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Утре ще преобладава слънчево време, като отново в часовете около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-голяма вероятност за обилни валежи и градушки има в Североизточна България. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 24 -26 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала, като вечерта малко ще се усили.

Над планините до обяд ще преобладава слънчево време, но по билата и върховете ще има мъгли. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В петък ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, но превалявания ще има на малко места. В западната половина от страната ще духа слаб източен вятър, в източната - до умерен североизточен. Преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса.

В събота само в планинските райони в Западна България са възможни изолирани краткотрайни валежи. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите слабо ще се повишат. Вятърът ще отслабне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама