Ще бъдат ли санкционирани депутатите без маски?

16:02, 24 юни 20 / Политика 25 2083 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Ще бъдат ли санкционирани депутатите без маски? Здравният министър Кирил Ананиев е категоричен, че санкции ще има за всички, които са нарушили мерките.

Удължават извънредната епидемична обстановка до 15 юли

Въпреки че на днешното парламентарно заседание по-голямата част от народните избраници показаха дисциплина и спазиха изискването за носене на предпазни средства на закрити обществени места, имаше такива, които седяха на банките без маски на лицето или ги носеха под брадичката.

Ананиев е категоричен, че риск от зараза в парламента има. „Разстоянието между седалките е не повече от 20-30 см и като си сложат лакътите един до друг, става още по-малко. Много са близо“, обясни той и подчерта, че се мисли за организация на присъствие така, че да осигури отстояване на поне една седалка между седящите.


Снимка: БГНЕС

По-ксъно от Столичната регионална здравна инспекция връчиха на Народното събрание констативен протокол, според който по време на пленарното заседание този ден част от народните представители, присъстващи в пленарната зала, са без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата. 

Така те са нарушили въведените от министъра на здравеопазването със заповед от 22 юни 2020 г. временни противоепидемични мерки. От инспекцията предписват да бъде предоставена информация с цел установяване на лицата без поставени защитни маски на пленарното заседание, съобщават от пресцентъра на парламента.

Снимка: БГНЕС

Припомняме, че до 3 хил. лв. глобa ще получат ГЕРБ и БСП заради неспазване на противоепидемичните мерки. Междувременно вчера стана ясно и че народният представител от левицата Николай Цонков е с COVID-19. Той беше установен при тестването в партията заради положителния тест на Янаки Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама