Актьори обвиниха Холивуд, че подкрепя култа към бялата раса

09:17, 24 юни 20 / Свят 25 1485 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Повече от 300 артисти, режисьори и работещи в кино индустрията, включително актьорите Идрис Елба, Виола Дейвис и Октавия Спенсър, обвиниха Холивуд в това, че идеализира полицията и налага културното превъзходство на бялата раса, предава БГНЕС.

Авторите на писмото - актьорът Кендрик Сипмсън, актрисата Теса Томпсън и активистите за граждански права Патрис Калорс и Мелина Абдула се обръщат към „съюзници на каузата им в Холивуд“ и молят да спрат да идеализират полицията и да популяризират културата на афро-американската общност.

Начинът, по който холивудските продукции и други медии допринесоха за криминализирането на чернокожите, изкривиха имиджа на правната система и идеализираха корупцията и полицейската бруталност имаше тежки последици за живота на афро-американците", се казва в писмото.

Липсата на истински ангажимент за приобщаване и институционална подкрепа само засили превъзходството на белите в Холивуд“, се казва още в текста.

Белите хора съставляват най-малката демографска група в света, но техните истории се налагат като универсални“, твърдят авторите.

Поради огромното влияние на Холивуд върху политиката и културата, расизмът, дискриминацията и „невидимите стени“, с които цветнокожите хора в Холивуд редовно се сблъскват, имат пряко влияние върху черните навсякъде по света“, пишат още авторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама