Тризнаци в Мексико се родиха с коронавирус

12:22, 23 юни 20 / Свят 25 1678 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

На безпрецедентен случай станаха свидетели медици в Мексико. У новородени тризнаци е открито наличие на коронавирус, съобщи вестник „Sol de México“, цитиран от БГНЕС.

Бебетата – две момчета и едно момиче, се появили на бял свят на 17 юни със секцио в една от болниците в щата Сан Луис Потоси в централната част на страната. В изпълнение на въведените медицински изисквания, на новородените е направен тест за COVID-19, който се оказал положителен.

Антителата срещу COVID-19 изчезват до 3 месеца

Ръководителят на здравните власти определи случая като „безпрецедентен“, тъй като и двамата родители нямат симптоми на заразяване. Той подчертава, че само при едно от бебетата се проявяват симптоми на коронавирус.

Състоянието на две от децата се оценява като стабилно, а при третото лекарите отказват да правят прогнози заради пневмония.

Изданието посочва, че това е първият случай на заразяване на няколко деца едновременно с коронавирус. Местите медицински власти ще направят разследване на случилото се, за да установят дали вирусът се предава чрез плацентата.

Родителите на новородените са изолирани и се намират под лекарско наблюдение, като все още се очакват резултатите от изследванията за COVID-19. Медицинският персонал, който е бил в контакт с бебетата и майката, също е поставен под карантина и се изследва за коронавирус. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама