Queen увековечени в кралска колекция пощенски марки за 50-годишнината си

11:31, 23 юни 20 / Култура 25 1607 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Легендарната рок група Queen е отличена със специална колекция британски пощенски марки за 50-годишнината си, съобщават от „Контактмюзик“, цитирани от БГНЕС

Изпълнителите на "Бохемска рапсодия" - Брайън Мей, Роджър Тейлър, Джон Дийкън и покойния Фреди Меркюри, ще бъдат увековечени на поредица от марки от колекцията „Royal Mail“.

Колекцията ще включва комплект от 13 марки, който увековечава осем корици на албуми на Queen– „Queen II“ (1974), „Sheer Heart Attack“ (1974), „A Night At The Opera“ (1975), „News of the World“ (1979), „The Game“(1980), „Greatest Hits“(1981), „The Works“ (1984) и „Innuendo“ (1991). В празничния сет ще бъдат включени също четири групови снимки от изпълнения на живо и класическа групова снимка.

Брайън каза в изявление: „Трудно е да намеря думи за това, което чувствам, когато гледам тези красиви марки. Откакто като четири нетърпеливи да постигнат всичко момчета започнахме на нашето търсене преди 50 години, животът ни е посветен на това да сбъднем нашата невъзможна мечта. Понякога е странно да се събудиш и осъзнаеш това, което сме сега - станахме национална институция! Нищо не ни носи повече гордост от тази невероятна почит от „Royal Mail“.

Queen са третата рок група, удостоена с тази чест, като се присъединяват към „Бийтълс“ през 2007 г. и „Пинк Флойд“ през 2016 година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама