Опасно: Инфлуенсър слага лимон в очите си, за да промени цвета им

08:30, 23 юни 20 25 2294 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Видео в социалните мрежи привлече общественото внимание. На пръв поглед забавно, но на втори - опасно. Особено когато гледанията му са близо 9 милиона. Авторът е 18-годишният инфлуенсър Алекс Симсън, който показва как с лимонена киселина може да променим цвета на очите си.

„Идеята за видеото беше напълно спонтанна. Бях прочел в Google за такъв вариант - да смениш окото си с лимонена киселина. Затова реших да направя подобно видео. Тук трябва да уточня , че видеото е направено с цел забавление. И крайният резултат е контактна леща. Видеото не е истинско. Дори не съм го пробвал и не препоръчвам никой да го пробва. Може би има доста хора, които са се заблудили. Опитах се да обясня в коментари, че видеото не е истинско”, разказа Алекс пред Нова телевизия.

Той споделя, че видеото е заснето за един ден, а не за 10, както е описал. За целта просто сменя облеклото си, а различният цвят на окото е от поставяне на цветна контактна леща.

„Може би не съм първият човек, който прави опасно видео. За да го има в Google, не смятам, че ще се стигне до увреждане, което да навреди до такава степен. Както всеки един човек прави грешки, може би моята беше да публикувам нещо, без да се съобразя, че може някой да го направи. Не очаквах да има толкова много гледания”, сподели още инфлуенсърът.

Оказва се, че Алекс Симпсън не е единственият, който публикува подобно видео. Дали лимонената киселина е вредна за очите, обясни доц. д-р Александър Оскар, който е директор на Клиниката по очни болести към Александровска болница.

„Това не е никак забавна, а е изключително опасно, защото лимонената киселина е изключителен дразнител на окото. От такъв нелеп инцидент може да се стигне до тежки усложнения, включително и загуба на зрението. Лимонената киселина има силно въздействие върху очните повърхности, причинява силна болка, може и да увреди необратимо очните структури”, обясни той. За щастие, за сега няма регистриран пациент, който да е опитал интернет предизвикателството.

Доц. Оскар сподели, че не е чувал за метод на смяна на цвета на очите. Той изрази надежда, че младежите у нас няма да се подведат по тенденцията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама