79 нови случая на коронавирус за денонощие у нас, 8 са починали

12:20, 23 юни 20 25 3099 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

79 нови случая на заразени с COVID-19 и 8 починали през последното денонощие. Това показват данните на Единната национална информационна система при направени 2776 проби.

Така общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 3984 души. Расте и броят на излекуваните - 2171, с 97 повече за последните 24 часа.

И тази сутрин системата за отчитане на COVID случаи се оплете. Шест са медицинските лица с доказан COVID-19 през последното денонощие, а не 21, както беше обявено рано тази сутрин.

От здравното министерство обясняват, че причината за объркването е, че вчера в системата е отразена професията на регистрирани вече случаи за периода 17-21 юни, като корекциите на съответните статуси са извършени от регионалните здравни инспекции. 15-те случая са на лекари, медицински сестри, санитари и друг болничен персонал в областите: София-град, Софийска област, Кюстендил, Кърджали, Плевен, Добрич и Сливен.

Шестте медицински лица с доказан COVID-19 през последното денонощие са3-ма лекари и 3 медицински сестри от три лечебни заведения в София-град. Всички са изолирани в домашни условия за 14 дни.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама