Акцент на деня: Маски горе!

17:30, 22 юни 20 25 3820 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

След като в петък премиерът ни успокои, че няма нищо притеснително около нарастващия брой на заразени с коронавирус у нас, в понеделник явно се събуди в друго настроение.

Засега обещанието на Борисов да не се затваря нищо все още е в сила, но за сметка на това леко се затягат правилата и носенето на маски на закрито отново се връща.

Така след поредица от дни с рекорден брой заразени с Covid-19 властите връщат част от старите правила, защото "не може да се разчита на хората да спазват мерките".

От утре носенето на маски в закрити помещения отново става задължително - само седмица след като мярката беше разхлабена. Мероприятията на закрито ще бъдат организирани при заемане на максимум 50% от капацитета на съответната зала, а при провеждане на футболни мачове на сектор ще се допускат до 1 000 души. В търговските обекти на закрито ще трябва да се спазва и 1.5 метра дистанция. Обсъжда се и удължаване на епидемиологичната ситуация в страната.

Снимки: БГНЕС

Мислени през уикенда и нахвърляни на коляно тази сутрин, мерките обаче за пореден път за пореден път се проявяват като нелогични. С мерките днес управляващи и щаб се опитват да балансират между исканията на бизнеса и хората, и необходимостта от ограничаване на социалните контакти.

Така например баровете и дискотеките няма да затварят врати, но ще може да ги посещаваме само с маска. Хайде сега си представете как хората танцуват или разговарят в някой клуб с маска на лице! Представихте ли си го? Аз не!

Това или ще доведе до отлив на клиенти от заведенията, или до масови нарушения, за които обаче съвсем не е ясно дали ще има кой да следи...

Същевременно глобиха две от най-големите партии у нас, че не са се съобразили с обстановката и са провели партийни срещи - едната от тях управляваща, другата опозиция. Пък после нека пак да си говорим за спазване на правила и личен пример...

Щабът призовава за социална дистанция, но същевременно управляващите приканват българите да почиват на родните курорти, за да подпомогнат бранша. Хем на море, хем с маски в заведенията и рецепциите, хем във водата хем на 1,5 метра дистанция...Забавата е пълна...

Две крачки напред, една назад...Маски долу, маски горе! И после кръгом ... и така докато все още има кой да слуша и изпълнява...

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 17:46, 22 юни 20

Василенче, ти ако беше управляваща, какво щеше да направиш за да може хем хората да не са изнервени и притеснени, хем да се ограничава заразата?
В написаното от теб се усеща един заядлив тон, но няма нищо, което да навежда към по-добро решение.

2 Анонимен 19:17, 22 юни 20

Много добре казано, браво! Управляващи и щаб наистина взеха да ни правят на маймуни с тия маски. С тях и без тях - все тая.

3 Анонимен 19:58, 22 юни 20

Не разбрах, какво предлагате, тук пишещите?

4 Анонимен 20:56, 22 юни 20

Мангъров си го каза - маските няма да помогнат! Само стресират пак хората... Сега трябва да се мисли освен всичко друго и за психическото здраве!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама