Заради положителната проба на Григор Димитров отмениха финала на турнира в Задар

08:40, 22 юни 20 / Спорт 25 2298 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Финалът на демонстративния турнир "Адрия Тур" в Задар, организиран от Новак Джокович, бе отменен след новината за положителната проба за коронавирус на Григор Димитров.

Новината беше съобщена от легендарния Горан Иваничевич минути преди началото на заключителния мач, който трябваше да противопостави Джокович и Андрей Рубльов, предава БНР.

Григор Димитров взе участие в инициативата на Новак Джокович, като преди седмица се включи в първия турнир в Белград, а този уикенд присъства в Задар, но вчера прекрати участието си с мотива, че се чувства изтощен. Направената проба за Covid-19 на българина се оказа положителна.

Още след първото издание на надпреварата в Белград преди седмица международните коментатори се възмутиха от липсата на каквито и да е противоепидемични мерки, включително събирането на многохилядна публика по трибуните, общи селфита на играчите, прегръдки, използването на един микрофон на пресконференциите, липсата на маски и бурното парти в местна дискотека.

"Нямаше нужда да си ясновидец, за да кажеш, че организацията на турнира на Новак Джокови бе в най-добрия случай безразсъдна", написа Али Уокър. Други коментатори публикуваха кадри от партито в Белград и постоянните прегръдки на играчите. "Поведението на Джокович застрашава подновяването на Туровте в АТП и WTA през август", коментира Анирбан Рой. Френската тенисистка Ализе Корне също изрази критиките си: "Още докато гледах снимки от турнира в Белград, си мислех, че това не е редно. Оправяй се бързо, Григор", написа тя.

Снимки: БГНЕС и CanStockPhoto

Бившият номер 1 в света Анди Родик използва типичното си чувство за хумор, за да коментира ситуацията: "Оказва се, че имало някаква пандемия", написа в Туитър американецът.

Организаторите на Адриа Тур се защитиха и в официално съобщение до медиите заявиха, че на турнирите от веригата са се спазвали всички противоепидемични мерки, въпреки че кадрите показват съвсем различно нещо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама