И след разпита: Все още не е ясно за какво прокуратурата викна Валентин Златев

12:35, 22 юни 20 25 2915 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

"Публичното говорене в държавата достигна толкова ниско ниво, че трябва да има някаква отговорност за думите, които хората изричат. В това отношение аз ще търся съдебна отговорност на всеки, който злоупотребява с името ми", заяви бизнесменът Валентин Златев след разпита си в спецпрокуратурата.

Шефът на Контролния съвет на “Лукойл България” не даде информация за какво точно е бил разпитван, но от думите му стана ясно, че е разговярал с Генка Брезашка, която е един от наблюдаващите прокурори по досъдебното производство за боклука, по което с обвинения се сдобиха русенските бизнесмени братя Бобокови и заместник-министърът на екологията Красимир Живков.

Златев потвърди, че ги познава, но без да даде повече подробности и отново подчерта, че не се притеснява, че може да му бъде потърсена наказателна отговорност, защото не е извършил нищо нередно.

"Не мога да коментирам нищо", отсече Златев и допълни: "Не мога да разпространявам информация, защото това е приоритет на прокуратурата".

Според него не е редно да се използва терминът "олигарх" по негов адрес. "Бъркат собственик и управител, мениджър. Аз не съм собственик на "Лукойл", за да ме наричат така", коментира още той.

Разследват връзки на Пламен Бобоков с висши длъжности лица и магистрати

Златев се закани да съди и лидера на НФСБ Валери Симеонов, който многократно го е коментирал в медиите. "Стига да се откаже от имунитета си и да изрече неща, които са подсъдни, ще му заведа веднага", категоричен е той.

Валентин Златев коментира и темата със създаването на "Държавна петролна компания", което определи като оправдано, след като законодателят е решил така. "Всички тези години "Лукойл" спазва всички закони, не само в България, но и във всички страни, където работи. Ние ще спазим новите закони", каза той и допълни, че компанията няма укрити данъци и такси, защото е една от най-проверяваните през последните години.

На влизане в спецпрокуратурата попитаха Златев какво е имал предвид Валери Симеонов, като е казал, че той е следващият. Златев отговори: "Питайте него".

На въпрос познава ли бизнесмените братя Бобокови, които вече са обвиняеми, той отоговори: "Братя Бобокови ги познавам, всички ги познават, нищо повече". Той отрече да има контакти и с обвиняемия заместник-министър на екологията Красимир Живков.

 

След като стана ясно, че Златев е привикан от прокуратурата, той пусна писмо до медиите в което отрича да е участвал в разговори между Корнелия Нинова и Васил Божков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама