Слънчев бряг и Мармарис са най-достъпните курорти в Европа

16:10, 21 юни 20 25 2140 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Българският курорт Слънчев бряг е най-евтината от 42 дестинации в годишния международен списък на „Holiday Costs Barometer" за трета поредна година, предаде БГНЕС. Базираният във Великобритания 14-годишен барометър за ваканционни разходи отчита най-подходящите за почивка дестинации в Европа и света през 2020 г. според техните цени.

В рамките на тези 42 дестинации, Слънчев бряг и Мармарис са на първо и второ място по достъпност. „Цените паднаха в над 3/4 от курортните градове по целия цвят", казва институцията на своя уебсайт и добавя, че към списъка се присъединяват нови дестинации.

Средните ежедневни разходи в Слънчев бряг са 30,68 британски лири, докато в Мармарис са 44,15 паунда, съответно 67 и 95 български лева. "Барометърът проследява цените на осем туристически артикула - вечеря за двама с бутилка вино, гама безалкохолни и алкохолни напитки, слънчев крем и репелент срещу насекоми и др.", твърдят британските пощенски служби, домакин на наблюдателя. 

В списъка с топ 10 на най-евтините дестинации в света след Слънчев бряг и Мармарис са Токио в Япония, Алгарве в Португалия, Коста дел Сол в Испания, Кейптаун в Южна Африка, Хой Ан във Виетнам, Бали в Индонезия, Прага в Чехия и Пафос в Кипър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама