Пламен Нунев ли дърпа конците в Русе

14:40, 21 юни 20 25 6107 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В интервю за bTV, докато е под домашен арест, Пламен Бобоков заяви, че всички назначения в Русе - прокурори, съдии, директори на МВР, всеки държавен чиновник до портиер се назначава от областният координатор на ГЕРБ, депутата Пламен Нунев. "Той разбира се не го прави сам, каза Бобоков. Зад гърба му е първият стълб. Това е обществена тайна". Под влиянието на палитра от емоции бизнесменът изтъкна, че в страната има "2 стълба на влияние". "Всички ги знаят кои са"

Бобоков е обвинен за аферата с боклука. Преди няколко дни прокуратурата излезе с нови данни срещу него, от които стана ясно, че разследва секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов и прокурора от Русе Николай Николов за престъпно сдружение за търговия с влияние.

"Да, аз съм писал тези есемеси. Там става дума за ходатайство за един изключително достовен прокурор, но може да видите, че е неуспешно, защото друг човек е прокурор на тази позиция", заяви още Бобоков за съдържанието на текстовите съобщения. По думите му Николов му е приятел и бе категоричен, че не става въпрос за "търговия с влияние", а за "лобизъм" на един достоен човек. "Държа да кажа, че при обиска вкъщи доброволно предадох телефона и таблета си, както и предоставих всичко кодове за отварянето им. Изтеклата информация не е заслуга на специалните служби."

"Обвиненията по мой адрес за търговия с влияние са висша форма на цинизъм", каза Бобоков.

За бизнесменът Васил Божков, обвиняемият Бобоков заяви, че го познава от 90-те години. "С Божков се познаваме от 90-те години, бяхме в една организация "Възраждане", викаха й Г-13. Много добри познати сме. Ние се движим в един и същ и кръг и е нормално да се засечем, но никога не сме имали бизнес". По повод на нумизматичната колекция, която притежава с брат си и сбирката от антични предмети на Васил Божков Бобоков направи и любопитно сравнение: "С Божков никога не сме имали общ бизнес. Връзката ни е като двама собственици на Lamborghini".

Към края на интервюто Бобоков заяви, че оттук насетне ще говори и няма да мълчи. "Бобокови не бягат, ние се борим до дупка!"
"Ние сме момчета от село, виждали сме всичко. Не ни е е страх от правосъдие, това трябва да го знаят всички", предупреди бизнесменът с обвинения от прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама