Джамбазки: Втори мост при Русе е задължителен за ЕС

20:26, 19 юни 20 / Политика 25 2323 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

По време на живо видео във Facebook, българският евродепутат от Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки дискутира геополитиката и новите транспортни коридори в региона.

 

Коридор № 8, свързващ Адриатическо море с Черно море през Албания, Северна Македония и България, е най-важният български транспортен проект, който е планиран през последните 100г. Това каза Ангел Джамбазки в хода на лайв видеото. Според него недоизграждянето на Коридор № 8 е добре дошло за осъщесрвяването на някои промакедонски, просръбски и проруски интереси.

Джамбазки изрази мнение, че за да се свържем с Македония, трябва да се изградят железопътни и автомобилни връзки, които да преодоляват делящите ни километри.

Според българския евродепутат, трябва да се издигнат и язовирни стени по дължината на река Дунав, които да регулират нивото ѝ, тъй като през 4 месеца от годината тя не е годна за плаване, а това е важно за транспорта и търговията на суровини и продукти.

Джамбазки изрази и мнение, че е време да се изгради втори мост при град Русе, който да свързва България и Румъния. Според него такъв мост е задължителен за добрата инфраструктура на ЕС и обясни, че сегашното съоръжение е строено преди половин век и е само с едно платно в посока, като това е крайно недостатъчно, за да обслужи целият автомобилен поток.

Преди началото на разговора за геополитиката и транспортните коридори на Балканите, Джамбазки сподели, че няма по-неподходящо време за дебат за горите в Амазония, особено когато в ЕС има политически, икономически и социални проблеми, визирайки състоялия се по-рано днес в Европейския парламент разговор за горите в Амазония. Според него хората, следящи случващото се в ЕП,  днес е трябвало да гледат дебат за нещата от Европейския съюз, а не за неща от Южна Америка, където ЕС няма почти никакви правомощия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама