Неймар трябва да плати 6,7 млн. евро на "Барселона"

16:10, 19 юни 20 / Спорт 25 2254 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Испански съд разпореди на звездата на "Пари Сен Жермен" Неймар да плати 6,7 млн. евро на бившия си клуб "Барселона". Двете страни водеха финансов спор около клауза на стойност 43 млн. евро, заложена при подновяването на договора на бразилеца с "Барса" през 2016 г., съобщи БГНЕС.

28-годишният нападател получи от каталунците около 14 млн. евро от въпросния бонус, преди да напусне "Ноу Камп" през лятото на 2017 г., за да премине в ПСЖ. След трансфера бразилецът поиска от испанския град да му бъде изплатен и целия остатък от бонуса, но от "Барселона" отговориха със завеждане на дело за нарушаване на договора и поискаха футболистът да им върне всички изплатени 14 млн. евро, плюс обезщетение в размер на 8,5 млн. и лихви.

Днес съдът взе решение в полза на "Барселона" и отсъди, че Неймар е нарушил договора между двете страни преди неговото изтичане, което означава, че е загубил правото си да искат пълната сума по бонуса. Като допълнение бразилският национал ще трябва да върне 6,7 млн. от изплатената му сума. Неймар има срок от пет дни да обжалва решението.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама