Стартира проект: България – Новата индустриална зона на Европа

16:19, 18 юни 20 25 2108 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Поставиха началото на проект „България – новата индустриална зона на Европа“ и бе обявена ТОС бизнес конференция, която ще се проведе на 1 - 2 юли в гр. Русе. Събитието ще бъде подкрепено от Българо-румънската търговско-промишлена палата, Русенската търговско-индустриална камара и Специализиран клъстер и институт по текстил и облекло Дунав.

По време на конференцията ще бъдат обсъдени темите за подобрение на ефективността на управлението, създаване на уникални предложения към пазара, излизане на нови международни пазари и други.

Днес запазването и създаването на над 1 млн. нови работни места и намирането на нови пазари е основна цел на българския бизнес“, каза Мартин Йорданов, основател на „ТОС Академия Тоскана“ и инициатор на проекта „България – новата индустриална зона на Европа“.

Ако ние всички споделим своя професионален опит и използваме инструментите на ТОС (Теория на Ограниченията), и не се делим на различни индустрии, заедно можем да запазим и създадем над 1 млн. работни места. Да, форматът на всеки един от нас ще бъде различен, но моето послание е: Да се обединим в една обща цел – излизане на нови пазари! – заяви още Йорданов.

Според "ТОС Академия Тоскана" пред България се отваря огромен потенциал, тъй като много компании в света вече не искат Китай да е единственият техен доставчик.

Благодарение на европейските проекти през последните години българските предприятия разполагат с едни от най-модерните машини в света и добра организация.

Днес на българските предприятия не са им нужни „помощи от държавата” и „чуждестранни инвеститори”, а са им нужни нови пазари, казват от ТОС.

За да се постигне това, трябва всички заедно да работим за една обща цел – излизане на нови пазари“ – категоричен е Мартин Йорданов. - Всеки от нас ще има различен подход, но целта ни не трябва да се променя.

Мартин Йорданов предложи няколко бързи решения:

- Организиране на пресконференции в различни европейски държави, които ще помогнат за по-голяма информираност и реклама на българската индустрия.

- Покана към компании от Европа, Русия, Америка, Близкия и Далечния изток, да дойдат на бизнес тур в България и да открият своите доставчици.

- Партньорство с туристическия бизнес за създаване на бизнес туровете - бизнес туризмът е ниша, която чака да бъде запълнена.

- Реализиране на бизнес мисии – изложения на стоки и услуги във всички държави.

- Увеличаване бюджета на българските търговските аташета от всички посолства в цял свят, които да помагат за създаването и развитието на бизнес контакти в държавата, в която се намират.

- Активиране на българските емигрантски общности. Те могат да бъдат посланици и търговски представители на българския бизнес.

- Конференции и нетуъркинг срещи, на които ще бъдат обучавани предприемачите на принципите на ТОС (Теория на ограниченията).

Следваща стъпка на проекта е реализиране на мащабни конференции с партньорите на ТОС в Русия, Германия и Румъния, където вече се провеждат информационни събития и срещи с медиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама