На границата: Тапи на "Дунав мост" при Русе, без опашки от леки коли на "Кулата"

13:20, 18 юни 20 25 1762 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пети ден продължава километричното задръстване от тирове на граничния пункт "Дунав маст" в Русе. Сутринта колоната от камиони надхвърли 15 километра, в посока Силистра. Към момента опашката се е смалила, но отново е голяма, близо 10 км.

Служители на "Пътна полиция" извършват контрол на трафика, но все още има изнервени шофьори, които се опитват да прередят колегите си, съобщи БНТ.

Според данните на граничарите, за едно денонощие над 1200 камиона са преминали през моста в посока северната ни съседка.

Една от причините за километричните опашки, е тази, че Румъния е отворила едва две трасета за преминаване транзитно през страната й, затова и двата моста над Дунав са изключително натоварени последните дни.

На границата с Гърция - за първи път от началото на седмицата няма колони от леки автомобили, желаещи да влязат в южната ни съседка.

Към настоящия момент всички гишета от българска страна - 5 на изход и 5 на вход - работят. Обработката на документите се осъществява бързо и нормално и затова не се налага пътуващите да чакат.

За сметка на това обаче дълга около 7 км опашка се е образувала от тежкотоварни автомобили, като ТИР-овете стигат почти до с. Марикостеново.

Граничният пункт край Златоград остава затворен заради нови случаи на заразени с коронавирус в района на Ксанти. Хората, които желаят да пътуват за Гърция, могат да използват и ГП "Илинден - Ексохи", който също е отворен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама