Българската федерация по крикет подписа договор с Европейската крикет лига

09:32, 16 юни 20 / Спорт 25 1883 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

От Европейската крикет лига (ECL) обявиха подписването на дълосрочен партньорски договор с Българската федерация по крикет, който гарантинра, че българският клубен шампион ще бъде поканен на турнира ECL22. Турнирите от ECL серията са най-престижните крикет състезания в Европа.

Плановете за развитие на крикета са в действие, като участието на националния шампион на България в най-престижния турнир в Европа е поредната възможност за развитие на българския крикет“, сподели основятелят на Европейската крикет лига Даниел Уестън.

Президентът на Българската федерация по крикет Андрей Лилов сподели, че това е поредното велико постижение и огромна стъпка напред за българския крикет. Лилов каза още, че в българската федерацията са очаровани от ECL и са сигурни, че партньорството ще подобри значително развитието на крикета в България.

Заради отмененият турнир ECL20, поради пандемията от COVID-19, вторият кръг от ECL21 ще се проведе в периода между 30 май и 6 юни 2021 година, като в него ще участват 16 отбора.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама