Пада карантината за българи, влизащи в Австрия

19:58, 15 юни 20 / Свят 25 2244 Шрифт:
Редактор:

От 16 юни Австрия отменя всички ограничения за пътуване спрямо повечето държави членки на Европейския съюз, включително и спрямо България. Български граждани ще могат да влизат в Австрия без да се налага да остават в 14-дневна карантина или да представят резултати от негативен тест за COVID-19. Няма да има нужда и от доказване на причина за посещението на страната (постоянна адресна регистрация, трудов договор и др.).

От 1 юни бе отменена и карантината за влизащите в България граждани на ЕС с изключение на идващите от осем държави, в които ситуацията с разпространението на коронавируса е все още сериозна – Швеция, Белгия, Република Ирландия, Португалия, Испания, Малта, Италия, както и напусналото ЕС Обединено кралство, в което влизат Великобритания и Северна Ирландия.

Германия улеснява влизането на сезонни работници

От 16 юни може безпрепятствено да се влезе в Австрия от: Андора, Белгия, България, Дания, Германия, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Италия, Ирландия, Хърватска, Литва, Лихтенщайн, Латвия, Люксембург, Малта, Монако, Нидерландия, Норвегия, Полша, Румъния, Сан Марино, Швейцария, Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Ватикана, Кипър.

Министерството на външните работи започва да публикува актуалните данни за обстановката, условията за преминаване на граници и влизане в съответните държави, във връзка с разпространението на коронавируса, в рубриката на официалния сайт на МВнР "Пътувам за..." https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo. Рубриката е достъпна и чрез червения банер на началната интернет-страница на МВнР - „Коронавирусът – как ще пътуваме“, съобщават от МВнР . 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама