Нинова: Борисов се превръща в опасност за България

17:23, 13 юни 20 / Политика 25 4381 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Чухме запис, в който премиерът безпрецедентно злепоставя България пред Европа, коментирайки по недопустим начин европейски лидери. Той прави признание за използване на държавната машина срещу бизнесмени, дръзнали да не се съобразят с неговото мнение и сипе заплахи срещу кандидата ни за евроизбори Елена Йончева. Арогантно и цинично определя председателя на парламента, с което окончателно убива институцията Народно събрание. За пореден път показва унизително и презрително отношение към жените. Борисов се превръща в опасност за България". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на днешния пленум, предаде БГНЕС.

По думите на Нинова БСП е доказала правотата на позициите си през последните четири години и че в България съществува принципа за паралелна държава.
"Не институциите, а задкулисието управлява страната. Правителството на Борисов не се бори с него, а му е предала управлението на България и в общ сговор изсмукват ресурсите й. Няма да се връщам назад", каза още тя.

Корнелия Нинова предложи на НС на БСП социално-икономически план за възстановяване от текущата криза. В него се съдържат мерки за възстановяване на икономиката, земеделието, реформа в здравната система, пенсионната система и социалната политика.

"Днес БСП е напълно готова с пакет от мерки, които да отговорят както на здравните, така и на социално-икономическите предизвикателства, които кризата ни отправи. Преди това обаче категорично следва да заявим, че кризата извади на повърхността всички онези пороци на неолибералния модел и всички недъзи вследствие на тях върху здравната, социалната и фискалната ситема", изтъкна лидерът на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама