Ръководител в "Пирогов": Д-р Муса не е разпространител на коронавируса в Кърджали

13:45, 13 юни 20 25 6979 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Младата лекарка д-р Сибел Муса не е първоизточникът на коронавируса в Кърджали, заяви доц. Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в „Пирогов“, предаде efir2.bg.
Нейният PCR тест показва, че тя има разпаднал се вирус, което не е биологично заразно. Това означава, че тя не може да разпространява заразата. Д-р Муса няма категоричен PCR тест за положителна проба. Останалите нейни тестове са отрицателни“, обясни доц. Атанасов.

Ново огнище на COVID-19 в Кърджали, затварят отделение на болницата

Не може като в средновековието да се набеждава един човек за виновен и да бъде гонен като вещица от инквизицията. Властите в Кърджали са виновниците и трябва те да бъдат разследвани, най-вече местното РЗИ“, коментира доц. Атанасов. По думите му д-р Муса не е виновна по презумция, защото три месеца е била на първа линия в „Пирогов“ и през нея са минали и спасени над 400 пациента. През цялото време е изследвана за COVID-19 и всички нейни проби са отрицателни. „Реакцията на прокуратурата, РЗИ и областния управител на Кърджали е смешна, защото тогава те трябва да разследват и всеки взрив на шарка и заушка в детските градини“, допълни доц. Атанасов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама