Цветанов: В момента не е гордост да се работи в ПП ГЕРБ

19:55, 13 юни 20 / Политика 25 3323 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

На въпроси дали би управлявал отново България с Борисов, Цветанов отговори, че към момента е много рано да се провежда разговор на такава тема и че в скоро време ще се разбере как ще се развият политическите проекти около него.
"Има коренна промяна от заявените принципни позиции, откакто започнахме работа с г-н Борисов. В момента не е гордост да се работи в ПП ГЕРБ", заяви Цветанов в ефира на Дарик Радио в предаването "Седмицата".
"Липсва тази положителна емоция при създаването и структурирането на ГЕРБ.", каза още той.

"Тук можем да добавим и законодателни промени, които не са влизали по никакъв начин в предизборната платформа и програма на управлението през трите мандата на ГЕРБ. Става въпрос и за Държавната петролна компания, и за промените в хазарта. С Васил Божков съм се виждал един или два пъти, когато е бил на срещи с премиера Бойко Борисов – той е излизал, а аз съм влизал при министър-председателя. Не съм бил в позиция да се интересувам за какво са си говорили“, каза още Цветан Цветанов."

"Първо трябваше да отворят училищата, а после кръчмите", това заяви ръководителят на Евро-Атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов. Той даде за пример дъщеря си, която в момента е втори клас и е изпитала трудността от дистанционното обучение, както и липсата на социалните контакти сред едно подрастващо дете. 

Според него е се е действало съвестно по отношение на спазване ограниченията за социална комуникация в училищата, но по преценка на родителите някои от децата е могло да посещават учебните занаятия. 
"Това, което се усеща като липса на българския гражданин е самодисциплината на базата на обективна информация, с която се разполагаше", заяви още той.

Той говори и за темите в страна, които бяха обект на отклонение, визирайки кризата с боклука и продължителната водна криза в Перник.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама