А1 с две награди от престижния международен конкурс за иновации „Продукт на годината 2020“

12:01, 12 юни 20 25 1709 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Дигиталният портфейл А1 Wallet и интерактивната телевизия А1 Xplore TV победиха в своите категории благодарение на интуитивните новаторски функционалности, които предоставят на потребителите 

А1 получи две награди от престижния международен конкурс за иновации „Продукт на годината 2020“. А1 Wallet беше отличен в категория „Дигитални портфейли“, а А1 Xplore TV завоюва първо място в категория „Интерактивна телевизия“. Двете дигитални услуги са пример за иновативния подход, с който А1 развива своето портфолио от предложения, с които отговаря на променящите се нужди на потребителите в дигиталната ера. 

„Радваме се, че получаваме признание за усилията ни да предоставяме удобни и интуитивни решения за българските потребители. Приемаме го като още едно доказателство, че стремежът ни към дигитализация е в правилната посока. И А1 Wallet, и Xplore TV, са услуги, които променят традициите в своя сектор и дават на клиентите изживяването, от което имат нужда. Горди сме, че чрез иновации А1 успява да помага на хората в много аспекти от ежедневието“, коментира Симеон Донев, член на Управителния съвет и старши директор „Маркетинг“ в А1 България.

Дигиталният портфейл A1 Wallet e безплатно мобилно приложение, с което смартфонът става портфейл. С него може да се плаща безконтактно на POS терминал и да се изпращат и получават пари между потребителите в приложението безплатно. Разработен специално с мисъл за ежедневието на съвременния потребител, A1 Wallet позволява съхраняване на карти за лоялност в електронен вид и информира потребителя за промоции в търговски вериги. Електронният портфейл категоризира разходите на потребителя и така помага за по-лесно и удобно управление на личния му бюджет. Предлага се в два плана – Standard и Premium.

A1 Xplore TV e новата интерактивна телевизионна платформа, която предоставя достъп до 4K съдържание. Тя се адаптира към зрителските предпочитания и препоръчва предавания и филми според всеки вкус. Функциите за универсално търсене и интуитивният потребителски интерфейс улесняват достъпа до съдържание в програмата и специално създадената Видеотека с над 15 000 хитови заглавия на филми и сериали от водещи студиа и продуценти. Предаванията са налични в програмата до 7 дни назад за гледане на запис, спиране на пауза и превъртане. Отскоро в главното меню на Xplore TV са достъпни и приложенията YouTube и детското YouTube Kids. С мобилното приложение Xplore TV GO телевизията е достъпна и в движение - на смартфон, таблет и лаптоп.

Световният конкурс „Продукт на годината” се провежда ежегодно в над 45 държави от всички континенти. В четвъртото издание на конкурса за иновации в България се състезаваха десетки нови и иновативни продукти и услуги, лансирани на българския пазар през последните 24 месеца, които бяха позиционирани в 16 категории. Участващите продукти трябваше да демонстрират иновации в една или повече от следните характеристики: функция, дизайн, опаковка, състав и др. Победителите са избрани, следвайки уникална методология, чрез провеждане на независимо национално представително проучване, като у нас то беше осъществено от Nielsen International сред 2000 респонденти.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама