Заразеният с COVID-19 е почивал на „Кайт къмпинг Градина“

19:32, 11 юни 20 25 3214 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Коронавирусът достигна един от къмпингите край Созопол. Става въпрос за „Кайт къмпинг Градина“, разположен южно от някогашния къмпинг „Градина“.

41-годишен мъж, пристигнал на морето на 3 юни, е дал положителна проба за COVID-19. Мъжът пристига от София. Още преди това не се е чувствал добре и решава да отиде да се лекува на чист въздух, разказаха днес от РЗИ – Бургас, съобщава bTV.

Няколко дни след пристигането си – на 8 юни, мъжът се почувствал много зле. Имал кашлица и висока температура. Негов съсед по каравана го закарва в болницата. Там се установява, че пациентът е с двустранна бронхопневмония, а тестът за COVID-19 излиза положителен.

Мъжът е настанен в инфекциозното отделение на бургаската болница. В реанимация е, на кислородна терапия.

„В рамките за часове е поставена и лабораторна диагноза, направено е образно изследване, колегите по най-бързият начин са се ориентирали и това трябва да го знаем – този сезон трябва първите случаи на хора с повишена температура, кашлица, да не се изчаква, а просто рентгена и лабораторното изследване веднага ориентират човека да бъде изолиран“, каза днес в Бургас проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама