Дъжд и гръмотевици в петък

06:30, 12 юни 20 25 2235 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността ще остане по-често значителна, ще се развива купеста, към обяд и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 21-26 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 18-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 13 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

През почивните дни преди обяд ще има повече слънце. В следобедните часове отново ще се развива конвективна облачност, ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места в Източна България. Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, в неделя в отделни райони до около 32 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама