"Булгаргаз” предлага с 4,13% по-ниска цена на газа за юли

10:04, 10 юни 20 25 1686 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Булгаргаз" ЕАД предложи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да утвърди цена на природния газ за месец юли тази година в размер на 19,49 лв. / MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) за крайни снабдители на природен газ и за лице, на което е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, съобщиха от дружеството.

В сравнение с утвърдената за месец юни тази година цена (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), предложената от "Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване от КЕВР цена на природния газ за месец юли е по-ниска с 4,13% или с 0.84 лв. / MWh.

„Булгаргаз“ ще възстанови суми на клиентите, закупили газ при свободни цени

“Булгаргаз” ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния газ за август  2020 г. е 19,29 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). В сравнение с предложената за утвърждаване от КЕВР цена за юли на 2019 г. (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), прогнозната цена за август на 2020 г. е по-ниска с 0,20 лв./MWh или с 1,03%.

Прогнозната цена на природния газ отчита влиянието на ценообразуващите фактори към 9 юни 2020 г. и е неокончателна.

Окончателното предложение на “Булгаргаз“ ЕАД за утвърждаване цената на природния газ за август на 2020 г. предстои да бъде внесено в КЕВР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама