Красимир Живков и Атанас Бобоков остават в ареста

21:45, 09 юни 20 25 2877 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Апелативния спецсъд остави в ареста бившият зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и бизнесмена Атанас Бобоков.

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” освен за Живков и Бобоков е и за Габриел Савов, както и за Николай Миховски.

По-рано днес Живков заяви пред журналисти в Апелативния спецсъд, където се гледа мярката му за неотклонение, че не познава хората от така наречената "организирана престъпна група", за която го обвиняват. 

Борисов освободи Красимир Живков, наследява го Славея Стоянова

"Бизнесменът Пламен Бобоков - да с него бях преди 4-5 години в правителствена делегация ръководена от г-жа Лиляна Павлова министър на регионалното развитие. Там бяхме на заседание на междуведомствена икономическа комисия между България и Узбекистан. Там съм го виждал, не съм разговарял, нямам му телефонния номер. Единствено съм комуникирал с директора на РИОСВ-Плевен”, заяви той.

Днес съдът бе ангажиран с това дали да остави в ареста бившия заместник министър на екологията, бизнесмена Атанас Бобоков и още трима души. Те са обвинени за внос на опасни отпадъци от Италия. 

Бобоков каза пред съда, че не е олигарх, а индустриалец. "Аз имам заводи, аз имам 1 500 човека, които храня", заяви той в Апелативния съд. "Средната заплата в нашите фирми е 1 700 лв. чисто на зает във всичките ни фирми", посочи бизнесмена.

Според свидетелски показания, част от които разпространени от прокуратурата, Бобокови са съхранявали тонове опасни отпадъци на площадки в Лом и Плевен. 

Прокурор Генка Брезашка каза, че групата е действала от началото 2014-а година, а Красимир Живков по думите ѝ е от самото начало в организацията. Тя заяви, че е разпитван действащ зам.-министър и това е Николай Кънчев. Кънчев отговаря за ресор „отпадъци“ в екоминистерството. Той заема поста от квотата на ВМРО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама