БСП започва подписка за оставка на правителството

13:19, 09 юни 20 / Политика 25 2495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Искаме промяна на модела чрез оставка на правителството. България се управлява от паралелна държава", каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на изпълнителното бюро на партията.

"Стартираме подписка за оставката на правителството във всеки град. Искаме народен вот на недоверие", обяви Нинова.

Лидерът на левицата заяви, че това ще бъде предложено на Пленума в събота.

"10 години управление на Борисов показа, че за да скъса връзката до себе си, той е готов да жертва всеки министър, чиновник, но нищо след това не се променя. Идва следващия, но моделът остава същия. Борисов е олицетворението на този модел в последните 10 години. Изпълнителното бюро реши да предложим на Пленума стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Наш съюзник в битката с паралелната държава е народа", каза още лидерът на БСП.

Анкетни комисии за Божков и за земеделското министерство

БСП предлага анкетна комисия в парламента да разследва връзките на управляващите с укриващия се в Дубай бизнесмен с 18 обвинения Васил Божков, като изслуша премиерът Бойко Борисов, министри и пиари.

Парламентарната група на БСП ще настоява и на формиране на Анкетна комисия за случилото се в Министерството на земеделието, след като вчера беше публикуван аудиозапис, в който министър Десислава Танева съветва бранша да не се шуми около измамите, за да не ни спрат парите от Брюксел. От своя страна, Танева заяви, че думите ѝ са извадени от контекста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама