Томислав Дончев: Десислава Танева не трябва да подава оставка

08:55, 09 юни 20 / Политика 25 1836 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Не трябва земеделският министър да подава оставка", заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия. Той коментира изтеклия видеозапис, от който става ясно, че някои земеделци са получили повече средства отколкото  са очаквали и се създава съмнение, че се прикриват данни от Европа.

Танева се защити за записите: Няма друг мандат с по-завишен контрол

"Логиката е точно обратната, има правило, откривай грешките преди да ги е открил някой друг, това е логиката, когато става дума за европейски пари. Когато дойдат европейските одитори да те проверят е по-добре ти преди това да си открил грешките. Дори в режим на откровен разговор такива неща не се говорят от министър. От реплика пари не могат да се спрат. Но пари се спират, когато има нарушение. Разговарях с Танева, каза, че нейната реплика е извадена извън контекста", коментира вицепремиерът.

Вицепремиерът сподели, че не се страхува от действията на обвиняемия бизнесмен Васил Божков и неговите твърдения за корупция при управляващите в приказни форми.

„С приказките трябва да се внимава, защото те съдържат много силни метафори, които невинаги могат да се управляват. Ако говорим за ориенталските приказки – за съжаление там останаха много малко герои – Синбад Мореплавателя, малкия Мук и Аладин”, коментира той и допълни, че резултат от тези действия обезателно ще има. Те ще се изразяват в ерозиране на доверието на някои политически фигури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама