Медицински специалисти се обявиха срещу репресиите

11:39, 09 юни 20 25 2083 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Медицински специалисти отново излязоха на протест. Този път причина са репресиите и уволненията на медицински специалисти без причина. Така обясни причината за протеста днес медицинската сестра Мая Илиева, чиито договор не е удължен в Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести "Света София", заради синдикалната ѝ дейност.

Медицинската сестра Мая Илиева уволнена и от Белодробната болница

Нейни колеги също търпят негативи заради това, че се борят за правата си. "Това, което се случва с мен не е единичен случай. Има такъв и в Стара Загора, където проф. Йовчев съкрати щат на медицинска сестра при положение, че е под критичния минимум. Във Варна и Бургас работодателите си позволиха да не признаят синдиката", каза лидерът на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева, цитирана от БГНЕС.

Илиева е председател на новосформирания Синдикат на медицинските специалисти и е организатор на протестите на медиците за по-добри условия на работа и заплащане.

Протестът, който ще завърши пред Министерство на здравеопазването, е под мотото "Не на репресиите срещу българските медицински сестри!".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама