Съдът гледа мерките за неотклонение на бивш зам.-министър и на Атанас Бобоков

06:45, 09 юни 20 25 1808 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа мерките за неотклонение на бившият вече зам.-министър на екологията Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас.

Борисов освободи Красимир Живков, наследява го Славея Стоянова

На предишното заседание на съда, когато бяха гледани мерките на общо шестимата обвиняеми за аферата с боклука, прокуратурата искаше за четирима от тях „постоянен арест“, а за останалите двама - „домашен арест“. Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Същата мярка определи и за и още трима. За Васил Богданов съдът определи мярка “домашен арест”, припомня БГНЕС.

„Монбат“ назначи прокурист на мястото на Атанас Бобоков

Днес апелативният спецсъд ще заседава след жалби на петимата.

10 души са обвиняеми по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. От прокуратурата съобщиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде парична гаранция от 1 млн. лева.

Красимир Живков беше освободен от поста зам.-министър на МОСВ.

Бизнесменът Атанас Бобоков обяви, че се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията за акумулатори „Монбат”. Той обяви решението си в корпоративния сайт.

Стана ясно и че върховната административна прокуратура е възложила на министъра на културата проверка на предмети, стопанисвани от Фондация „Братя Бобокови" /Нумизматичен музей - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама