Ангел Джамбазки: Нелепо е да ни карат да се срамуваме, защото сме се родили бели

18:50, 08 юни 20 / Политика 25 2238 Шрифт:
Автор:

Да се опитват да ни кажат, че трябва да се срамуваме, защото сме се родили бели, е нелепо. Това заяви евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки по време на онлайн дискусия във "Фейсбук".

Джамбазки обсъди протестите срещу расизма, които завладяват света, заедно с българина Станимир Динев, когото включи на живо от САЩ, където той работи като шофьор на тир.

Евродепутатът показа кадри от протестите в Съединените щати, на които се вижда как се грабят търговски обекти.  След тях излъчи и видео, на което чернокожи мъже принуждават бяла жена да им целува обувките.

"Аз съм много възмутен от тези кадри. "Борецът за права и свободи" казва, че това е бъдещето.  Не мога да си го обясня по друг начин, освен като расизъм. Това е рушене на цивилизация и историческо събитие. Това чернокожи мъже да карат бели жени да им целуват краката не е икономика, а политика, която говори много", категоричен е Джамбазки.

"Вандализмът няма как да е форма на протест. Има хиляди начини за протест, но да нахлуеш в магазините, за да си вземеш дрехи и телевизори,  е вандализъм. И не е протест от глад, всеки краде само от луксозни магазини.  Това е обир", заяви Станимир Динев.

"В събота в България имаше протест, който трябваше да бъде срещу расизма и в подкрепа на ромите.  Протест, организиран от някакви имитатори, които се опитват да внесат проблем в България, какъвто нямаме. Кого не видяхте на този протест? На този протест ги нямаше тези, чийто права трябва да се защитават. Нямаше ги хората от Факултета, Филиповци... Тези огнетени народни маси... Кога е последният случай, в който обитателите на тези махали са били потърпевши? Какво ще кажат тези, които са се събрали там, на възрастните хора по селата, които биват пребивани от тези роми? Защо този протест го бяха организирали на "Витошка", а не в самите махали", попита Джамбазки.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама