"Манчестър сити" и УЕФА пренасят спора си в съда в Лозана

07:45, 08 юни 20 / Спорт 25 1989 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Английският футболен клуб "Манчестър сити" навлиза в ключова седмица в опит да докаже правотата си. "Гражданите" започват борбата си срещу УЕФА в Спортния арбитражен съд в Лозана си (CAS), като видеоизслушването ще продължи три дни, предава Дневник.

През февруари УЕФА обяви, че изключва "Сити" от Шампионската лига за два сезона заради нарушаване на финансовия феърплей. В допълнение клубът беше глобен с 30 милиона евро.

Според УЕФА "Сити" е нарушил правилата, като е завишил своите приходи от спонсорство в счетоводните сметки и в предоставената информация на УЕФА между 2012 и 2016 г. "Гражданите" бяха обвинени и че не са съдействали в разследването.

От клуба посочиха, че клубът е представил всички изискани документи и впоследствие обжалваха решението. Изпълнителният директор на "Сити" Феран Сориано дори видя политическа връзка в случая.

За своята защита клубът е наел високопоставени адвокати, като решение за бъдещето на "гражданите" ще има през август.

Мениджърът на "Сити" Хосеп Гуардиола вече увери, че сте остане, без значение дали наказанието бъде потвърдено. Клубът ще загуби 100 милиона паунда на сезон, ако пропусне участие в Шампионската лига.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама