Македонското правителство започва раздаването на туристически ваучери

17:18, 07 юни 20 / Свят 25 1757 Шрифт:
Редактор:

Правителството на Северна Македония започва раздаването на ваучери за туризъм в страната, като целта е до края на следващата седмица те да са получени от хората, които са заявили желание за тях и отговарят на критериите за получаването им. Мярката е на Министерството на икономиката, предаде МИА.

Всеки ваучер ще съдържа QR-код, и ще бъде изпратен по електронен път на имейл, който хората са заявили в Службата по публични приходи.

Мярката предвижда всички граждани, които работят на трудов договор и имат доходи в размер на до 15 хиляди денара на месец /приблизително 477 лв. - бел.ред./, да получат ваучер на стойност 6000 денара /около 191 лв. - бел.ред./, който могат да ползват в местните туристически обекти. Гражданите, които отговарят на условието за доход, могат да получат безплатно и разплащателна карта със сумата от 3000 денара /около 95 лева/, която може да бъде използвана във всички туристически обекти в страната.

Право на ваучер за стимулиране на вътрешния туризъм имат и граждани, които в периода от януари до април тази година са придобили общо средства в размер на 60 хиляди денара /около 1910 лв./, като данните за това ще бъзат проверени от Службата за публични приходи.

Подаването на документи за кандидатстване, както и изпращането на ваучерите става изцяло онлайн.

Всеки, който е получил ваучер, или разплащателна карта, може сам да реши къде да похарчи парите. До 15 юни трябва да е готова и специалната туристическа платформа на страната, в която са описани и категоризирани туристическите обекти, които са готови да приемат туристи.

Срокът за ползване на ваучерите е от 15 юли до 15 декември тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама