Братя Ганеви също трябва да отговарят за измамите и “такса спокойствие” на Божков

14:45, 06 юни 20 25 2602 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Димитър и Милен Ганеви, съдружниците на Васил Божков в "Национална лотария" трябва да отговарят пред правосъдието дали са давани подкупи и ако да - защо, пише сайтът novini.bg. Както е известно Димитър Ганев е изпълнителен директор на "Национална лотария", което означава, че той носи цялата отговорност.

Той е регистриран като МОЛ, съотвено - материално отговорно лице, което отговаря за дейността на компанията.

Пиарката на Борисов отговори на Божков: Не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте

Димитър Ганев обаче явно се крие и не излиза с явна позиция по последните съмнителни твърдения на Божков. Това буди съмнение, че не отговаря на твърденията на Божков. Защо се крие от скандала и неговият брат Милен, също остава подозрително. Следите на Димитър пък се губят от последното му ходене в Турция с ПФК "Левски".

Всъщност двамата братя е редно да отговарят за цялата схема, по която е работила "Национална лотария". След като прокуратурата подгони Васил Божков, стана ясно, че има сериозни разминавания и относно отчетите на компанията. Имаше и новини, че компанията не е изплатила големи суми на печелившите от игрите. 

Това са публикуваните отчети на двете компании в Търговския регистър:

Това пък са преправените данни:

Когато държавата потърси сметка на Васил Божков за укриването на над 500 млн. лв., с което ощетиха хазната, избягалият в Дубай бизнесмен прехвърли вината именно на Димитър Ганев. Обвиненията в 18 престъпления Божков каза тогава, че мениджмънтът на компанията носи отговорност, т.е. именно Ганев като изпълнителен директор.

Братя Ганеви държат 44% от собствеността на "Национална лотария” чрез фирмата си "ЛотоБГ". Братя Ганеви обаче са мениджърите на компанията. Димитър Ганев е изпълнителен директор на "Национална лотария” и носи административна отговорност за действията на фирмата която ръководи и управлява. 51% от бизнеса държи Васил Божков, а 5% е делът на арестувания с Божков в ОАЕ Георги Попов. Нека припомним, преди да бъде задържан в ОАЕ Васил Божков прехвърли цялата вина за разразилия се скандал върху Димитър Ганев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама