Още един остава в ареста за кокаина в "Студентски град"

18:44, 05 юни 20 25 2535 Шрифт:
Редактор:

Софийски градски съд остави в ареста Манол Николов, задържан като съучастник на обвинения за кокаина в Студентски град, съобщава БГНЕС.

Съдът прецени, че спрямо него трябва да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ .

Както TOPNOVINI.BG съобщи, на 3 юни задържаха втори мъж за държане на 327-те кг кокаин в Студентски град.

В края на май Софийският градски съд остави в ареста мъжа, в чиято кола бяха открити 40 кг кокаин. Прокуратурата поиска Николай Петров да остане за постоянно зад решетките заради риска да извърши друго престъпление или да се укрие. Общо 327 пакета, с тегло около 1 килограм всеки, откри полицията в „Студентски град”. Жилището, в което е открито рекордното количество дрога е обитавано от задържания навръх 24 май Николай Петров, чиято мярка за неотклонение гледа градския съд на 27 май.

Преди дни от прокуратурата съобщиха, че след извършени множество действия по разследването – претърсвания и изземвания, назначени осем ДНК - експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза се е установила съпричастността на лицето Манол Николов към деянието.

Същият е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 2 от НК – държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение - 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. „Проф. Атанас Иширков“ в ж.к. „Студентски град“, извършено в съучастие с Николай Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама