Задържаха двама заради незаконни оръжия

15:04, 05 юни 20 25 1732 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Специализираният наказателен съд взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на огнестрелни оръжия на територията на България, съобщиха от прокуратурата.

Спецакция блокира Добрич, изградени са КПП-та

Те бяха задържани на 2 юни 2020 г. в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура в момент на продажба на 12 оръжия, в т.ч. автоматични. Третият участник в групата се оказа извън страната. Той ще бъде издирван с Европейска заповед за арест.

В хода на действията по разследването в Добрич на няколко адреса бе намерено и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни видове оръжия. Иззети бяха и 4500 лева и 400 евро, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност.

Задигнаха 300 000 лв. от склад в Плевен, хванаха крадците в София

В хода на заседанието по мерките за неотклонение Специализираният наказателен съд прие, че е налице обосновано предположение обвинените да са извършили престъплението, за което са обвинени, както и че има опасност да манипулират доказателства и да извършат ново престъпление. Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама