Няма да поставят Сърница под карантина

14:13, 05 юни 20 25 3190 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

14 са вече доказаните случаи на коронавирус сред жителите на община Сърница. Въпреки рязкото увеличение на положителните проби, за момента не се налага тотална карантина на населеното място, смята главният санитарен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, който присъства на заседанието на кризисния щаб в Пазарджик.

Ще бъдат изследвани всички работещи в предприятие в Доспат, в което служителите са от три области - от засегнатата от коронавируса община Сърница, която е в Пазарджишка област и от областите Смолян и Благоевград. Апелът на доц. Кунчев е гражданите от страната да не посещават община Сърница с цел туризъм през следващите две седмици.

Снимка: CanstockPhoto

Ще бъдат помолени местните имами в трите големи джамии в Сърница временно да ограничат молитвите и струпването на хора. Предстоят разговори за това и с Главното мюфтийство.

Днес се очакват резултатите от още 50 проби за коронавирус на жители на община Сърница.

"Много е вероятно на база кръга на разширяване на контактните лица, които изследваме, да излязат и още допълнители. Нямаме хора с изявена клиника, с някакъв риск за здравето или за живота. Има доста движение на населението в този район. За пръв път се среща такова огнище, в което на практика са замесени и три области - Благоевградска, Пазарджишка и Смолянска", коментира доц. Кунчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама