Двамата полицаи, хванати с подкуп на "Калотина", остават в ареста

11:57, 05 юни 20 / Общество 25 1586 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на Специализирания наказателен съд и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двамата разследващи полицаи от Гранично полицейско управление „Калотина“, обвинени от Специализираната прокуратура за участие в престъпен сговор с цел искане и получаване на подкупи, съобщиха от прокуратурата.

Те бяха задържани на 29 май 2020 г. след получаване на част от първоначално поисканите 6000 лева от двама шофьори на таксита, превозвали нелегални мигранти до сръбската граница. Парите били искани, за да им бъдат върнати задържаните автомобили и за да не им бъде търсена наказателна отговорност за извършено от тях престъпление (трафик на хора).

Полицаи от „Калотина“ искали да "перат" подкупи през заведение

На 30 май 2020 г. Специализиранит наказателен съд взе за двете длъжностни лица мерки за неотклонение „Подписка“.

На 4 юни 2020 г. вечерта в съдебно заседание Апелативният специализиран наказателен съд прие, че събраните към момента доказателства дават основание да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Съдът прие още, че ако останат на свобода, е налице опасност да извършат друго престъпление, а именно да окажат въздействие на свидетели.

Задържаха двама разследващи полицаи при получаване на подкуп

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама