Спират топлата вода в район "Студентски" само за месец

12:00, 05 юни 20 / София 25 2285 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Топлата вода в район "Студентски" ще бъде спряна само за един месец - от 15 юли до 21 август. Това стана след серия от срещи на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) с кмета на София Йорданка Фандъкова, с изпълнителния директор на "Топлофикация София" ЕАД Александър Александров и с кмета на район "Студентски" Петко Горанов.

Срещите бяха продиктувани от решението на дружеството от 29 май за реконструкция и спиране на топлоподаването в район "Студентски" - от 15 юни до 15 август, което засяга над 40 000 студенти.

4 големи квартала в София остават без топла вода за 2 месеца


Поради тази причина, НПСС е потърсило вариант за справяне с проблема, като е успяло да намали неговия ефект и засегнатостта на колегите си от Студентския град.

"След направените срещи, стигнахме до извода, че реконструкция е наложителна и трябва да бъде направена, защото такава не е извършвана през последните 50 години. В противен случай има голяма опасност от аварии през зимата. След разговори с дружеството и институциите, успяхме да отложим началото на ремонта с 1 месец, както и да намалим срока на изпълнение с 1 месец", заявяват от ръководството на студентските съвети, цитирани от БТА.

От НПСС съобщават, че топлоподаването в район "Студентски" ще бъде спряно на 15 юли до 21 август, като имат уверението на "Топлофикация", че ще се работи с удължено работно време, включително и през почивните дни, и ще се направи всичко възможно да се приключи до 15 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама