Божков заплашвал и предлагал пари на шефа на ПИК да запуши устата на Валери Симеонов

10:47, 05 юни 20 25 2672 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

През 2018 г. собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков е бил заплашван и притискан от Васил Божков да не отразява Валери Симеонов за исканите промени в хазарта. „В противен случай ще ти се случат много лоши неща. Или взимаш от съседната стая сак с пари“.

Информацията за грозната сцена бе изнесена от Недялко Недялков  в предаването „Дискусионно студио“ на ТВ СКАТ.

„Първите интервюта на Валери Симеонов по темата с хазарта бяха през пролетта на 2018 г. в агенция ПИК. Веднага след тях аз бях поканен на среща в кабинета на г-н Божков в „Нове холдинг“. Срещата мина изключително неприятно. Включително със заплахи. Изискването беше г-н Симеонов да спре да говори. И да не му се дава трибуна в Агенция ПИК“, разказа Недялко Недялков.  

Божков е посочил два варианта: „Първият – лош: че може да ми се случат много лоши неща. Вторият –  добър: в съседната стая ме чака сак с пари“.

Собственикът на ПИК бил категоричен, че е абсурдно подобен разговор да се води през 2018 г. в кабинета на един „почтен“ бизнесмен.

„Казах, че пари „на ръка“ няма да взема. Той се изуми от този отговор. Впоследствие „Еврофутбол“ започна да рекламира в ПИК срещу малка сума, но г-н Симеонов продължи да дава своите интервюта при нас. Така отговарям на въпроса къде са били парите от кеша на г-н Божков. Ами в торби, в неговия офис. И са били предлагани като рушвет на журналисти, на политици, срещу медийно влияние и срещу запушване устата, примерно по темата да не говори Валери Симеонов за хазарта“, посочи Недялко Недялков.

И добави: „След този разговор с Васил Божков г-н Симеонов продължи да говори и изведнъж се появи протестът на майките с уврежданията.  И аз не мога да не направя връзка между двете неща. Не мога да направя връзка между това, че в крайна сметка този протест беше яхнат от Мая Манолова, за която в момента има обосновано предположение, че нейната кметска кампания миналата есен е била финансирана от г-н Божков“.

Мая Манолова: Васил Божков не ме е финансирал

Издателят на ПИК подчерта, че има интересно съвпадение на датите на тегленията, правени от Васил Божков. „Най-големите суми са били теглени през октомври и ноември 2019 г., когато е първият тур на кметските избори, когато беше балотажът. И когато бяха протестите против Иван Гешев. Говорим за седем и половина милиона, теглени „на каса“ от г-н Божков само за два месеца!  А той пита нас къде били тези пари! Извинявайте, това е свръхнахалство!“, реагира Недялко Недялков.

Мая Манолова дава на съд Валери Симеонов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама