Каракачанов: Учудващо стабилна е управляващата коалиция

08:41, 05 юни 20 / Политика 25 1853 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Учудващо стабилни са нещата в управляващата коалиция след три години управление. Скърцане от време на време има, но нищо не е поставено като невъзможен проблем за решаване пред коалицията. Това съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

По отношение на коментарите за арестуваните министър и зам.-министър на Министерството на околната среда и водите, които са свързвани с ВМРО, Каракачанов заяви, че всеки има право да коментира каквото си иска.

„Всеки от колегите има право на мнение, смятам, че това са теми за обсъждане, а не за конфронтация“, допълни министърът.

Искаме да ускорим някои теми като интеграцията на циганското население в България, вижте какво става в САЩ. На последния Коалиционен съвет се разбрахме, че този законопроект за доброволната военна служба ще влезе в МС и ще бъде гласуван, тъй като той е част от нашата управленска програма. Към момента правителството е стабилно и надеждите на опозицията, че ще се самовзриви, няма да са осъществят.

Нищо не е спирано от проектите в армията, просто има забавяния на проектите заради епидемията от коронавирус, уточни Каракачанов. На 16-ти се подновяват преговорите за закупуване на кораби, които ще бъдат строени в Българска корабостроителница, но този проект е по-напред. Относно бойните машини – не сме стигнали до обявяването на поръчката, но и двата проекта се очакват да приключат до края на тази година.

Първата група пилоти, които ще се обучават за управление на новите Ф-16 блок 70 заминават след 2 дни, получих уверение, че коронавируса не е оказал въздействие върху процеса по производство на самолетите, и в рамките на две години ще приключи създаването им. За тези две години настоящите самолети Миг-29 ще се наложи да продължат да охраняват въздушното пространство на България. Държавата дава достатъчно пари за ремонт на тези 30-годишни самолети, но няма как.

Това, че сме членове на НАТО, не ни решава проблемите, трябва да имаме способности да реагираме и да се защитаваме, допълни министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама