Пристигащите у нас от Северна Македония подлежат на 14-дневна карантина

19:00, 04 юни 20 / Свят 25 2269 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

През последните 24 часа в съседна РС Македония са открити нови 120 заразени от коронавирус. Това съобщи здравният министър Венко Филипче.

Починала е 65-годишна пациентка, приета на 28 май в Клиниката по инфекциозни заболявания. В болница „8 септември“ пък е починал 69-годишен пациент, който е бил хоспитализиран на 1 юни.

Вследствие на тези данни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която въвежда 14-дневна задължителна карантина за лица, пристигащи у нас от Република Северна Македония. Това съобщиха от здравното министерство.

Със същата заповед отпада 14-дневната карантина за граждани, пристигащи от Босна и Херцеговина и от Черна гора.

Двете промени са предложени от главния държавен здравен инспектор след оценка на епидемиологичната обстановка и риска от разпространение на COVID-19 у нас.

До момента в РС Македония са извършени общо 33 110 тестове за коронавирус. От общия брой тестове, извършени през последните 24 часа, 2 теста са в рамките на скрининга в детските градини в Щип, няма положителен резултат за наличие на вирус.

Общият брой на диагностицираните случаи в РС Македония от началото на епидемията е 2 611, броят на възстановените пациенти е 1621, този на починалите е 147, а в момента броят на активните случаи е 843, съобщи БГНЕС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама