Северна Македония обяви нови мерки срещу COVID-19

20:29, 03 юни 20 / Свят 25 2283 Шрифт:
Редактор:

Македонското МВР съобщи днес, че при влизане в страната на техни граждани, както и на чужденци, но само с регулиран престой, задължително е да се приложи валиден PCR тест на граничния пункт, не по-стар от 72 часа, който е отрицателен.

Тогава на граничния пункт лицата ще трябва да подпишат „Декларация за задължителна самоизолация за 14 дни“. Въз основа на подписаното изявление упълномощените представители на Държавната санитарна и здравна инспекция подготвят Решение за здравен надзор и домашна самоизолация, а служители на МВР контролират изпълнението на Решението за здравен надзор и самоизолация, съобщава БГНЕС.

„Тези наши граждани или чужденци с регулиран престой в страната, които при влизане на територията на страната няма да представят валиден PCR тест или ще приложат невалиден PCR тест, от граничния пункт с транспорт, организиран от властите, или със собствен транспорт, придружени от на служители на МВР ще бъдат поставени под карантина“, се казва в изявлението.

Ако гражданите искат да направят PCR тест, им е разрешено да направят PCR тест възможно най-бързо от оторизирана институция. Тези граждани, които имат отрицателен PCR тест, подписват „Декларация за задължителна самоизолация за 14 дни“, където се изчисляват дните, прекарани в държавна карантина, и напускат карантината и отиват в в задължителна самоизолация на адреса, посочен в изявлението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама