Ще има ли ново дело за убийството на Андрей Монов?

11:10, 03 юни 20 25 1316 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Австралиецът Джок Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов. На 1 юни той е изпратил молба за това до главния прокурор, като твърди, че е убил студента при неизбежна самоотбрана, а не по хулигански подбуди.

Бащата на убития – Христо Манов, обяви на брифинг, че няма нищо против делото да бъде възобновено, съобщи „24 часа“. Той заяви, че иска Полфрийман да се върне поне за една нощ в затвора и увери, че ще продължи гражданския натиск. Христо Монов за пореден път посъветва съдиите от Софийския апелативен съд, които освободиха австралиеца условно предсрочно, да подадат оставка.  „Ако са добри юристи - да си намерят друга работа“, каза бащата. Той припомни, че председателят на състава Калин Калпакчиев два пъти е бил номиниран за човек на годината от Българския хелзински комитет през 2013 и 2016 г., а докладчикът по делото - Весислава Иванова, е писала доклад за организацията.

Припомняме, че Джок Полфрийман беше осъден на 20 г. затвор за убийството на Андрей Манов при конфликт в центъра на София на 28 декември 2007 г. Той беше освободен предсрочно, а миналата седмица Върховният касационен съд отказа искане за нова процедура по пускането му от затвора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама